Saopštenja

Šutanovac ne može i sa Pokretom i sa Vučićem

Pokret slobodnih građana obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom pošto je predsednik DS Dragan Šutanovac javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

Ispitati slučaj diskriminacije dečaka sa autizmom

Zabrana dečaku sa autizmom Vidu Antiću da otputuje avionom na relaciji Beograd - Tivat nedopustiva je diskriminacija u svakom društvu koje pretenduje da bude demokratsko.

Odbacivanje krivičnih prijava protiv Informera i Pinka je politički a ne pravni čin

Pokret slobodnih građana smatra da odluka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu o odbacivanju krivičnih prijave protiv Informera, Pinka i drugih režimskih medija, koje je protiv njih podnela grupa uglednih novinara, aktivista i umetnika – nije zasnovana na pravu i zakonu, već predstavlja jasnu demonstraciju političke moći Aleksandra Vučića.

Šta se krije iza zastrašivanja poverenice PSG u Boru

Pokušaj dvojice mladića da, pod okriljem noći, nasilno uđu u kuću Snežane Tasov, poverenice za Bor Pokreta slobodnih građana, kao i ostavljanje kartonske kutije na kojoj krupnim slovima piše “tik-tak” je akt terora nad slobodnim građanima. Pogotovu što se događaj odigrao samo dva dana pošto je u Boru svečano otvorena kancelarija Pokreta slobodnih građana.

Pokret slobodnih građana traži hitnu smenu ministra Vulina

Pokret slobodnih građana od predsednice Vlade Ane Brnabić i Narodne skupštine traži smenu Aleksandra Vulina, a posle najnovijeg povređivanja dvojice radnika u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, gde se pre samo 20 dana dogodila nesreća koja je odnela živote dva radnika.

U čije ime država poziva na linč Jankovića?

Pokret slobodnih građana kao skandalozno i posebno opasno ocenjuje saopštenje državne sekretarke u MUP Biljane Popović Ivković, jer njena polupismena paškvila, puna osionosti i mržnje praktično predstavlja repliku teksta “Ćuruvija dočekao bombe”.

Pokret zabrinut zbog novog pokušaja tabloidne destabilizacije regiona

Pokret slobodnih građana zabrinut je zbog današnje naslovne strane “Večernjih novosti”, novina u delimičnom vlasništvu države, na kojoj se Zoran Zaev, predsednik vlade Republike Makedonije, na tabloidan način optužuje za planiranje teških krivičnih dela na štetu Republike Srbije. Time se, pored pokušaja diskreditacije legitimnog predsednika vlade susedne države, stvara atmosfera nepoverenja između dva bliska i…

Šta se dešava na severu Kosova?

Pokret slobodnih građana sa zabrinutošću konstatuje da je uglednom lekaru sa severa Kosova, dr Dragiši Miloviću, koji u obaveštenim krugovima važi za ozbiljnog kandidata na lokalnim izborima, jutros u Zvečanu zapaljen auto. Milović je, inače, tri puta bio predsednik te opštine i nije blizak Srpskoj naprednoj stranci.

Solidarnost sa vatrogascima

Pokret slobodnih građana poziva gradjane Beograda i Srbije da večeras u 19.30 sati na beogradskom Trgu Slavija pokažu solidarnost sa vatrogascima koji rizikuju živote spašavajući ljude i imovinu. Vatrogasci se večeras na tom mestu okupljaju radi podrške svom kolegi koji je zadobio teške opekotine gaseći pozar na Ada Huji.

Šta je Vučić radio dok je gorela američka ambasada?

Pokret slobodnih građana ocenjuje da se najozbiljnije moraju proveriti tvrdnje Saše Mirkovića, bivšeg bliskog saradnika Aleksandra Vučića, koji tvrdi da je Vučić saučestvovao u organizovanju paljenja američke ambasade 2008. godine.

Neprihvatljiv izostanak zaštite žrtava nasilja u porodici

Pokret slobodnih građana upozorava da država više ne ispunjava svoju osnovnu dužnost – ne omogućava građanima uživanje njihovih prava i sloboda, niti im pruža elementarnu pravnu i fizičku zaštitu, čak ni onim najslabijima, te ocenjuje da ova vlast tu ulogu ne može da obavi jer je sama sazdana na nasilju.

Upad u stan novinarke – šta je sledeće?

Pokret slobodnih građana zahteva od državnih organa hitno rasvetljavanje upada u stan novinarke Krika Dragane Pećo. Ovo tumačimo kao pokušaj zastrašivanja novinarke i tog portala koji je otkrio i predstavio javnosti veliki broj afera Vučićevog režima.

Nastavak ponižavanja Srbije – predaja stenograma ambasadoru

Pokret slobodnih građana najoštrije osuđuje postupak predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić koja je ambasadoru Ruske federacije predala stenogram svoje izjave jednom stranom mediju.

Bankrot bahatih

Pokret slobodnih građana upozoravao je da državom i svim nivoima vlasti vladaju bratija i partija, zarad lične koristi. To dokazuje i izveštaj Fiskalnog saveta u kojem je utvrđeno da gradovi i opštine Srbije duguju više od milijardu evra.

Okrenimo glavu od lažnog, golog cara

Pokret slobodnih građana poziva Srbiju da od lažnog i golog cara okrene glavu, posveti se sebi i oslobodi se diktature.

REM da radi svoj posao

Pokret slobodnih građana poziva Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da počne da obavlja svoje zakonske dužnosti i spreči kontinuiranu zloupotrebu nacionalne TV frekvencije za progon opozicije i kritičara režima Srpske napredne stranke.

Ne davimo novinare

Fotografije koje su se pojavile u javnosti, a na kojima se jasno vidi da je tokom polaganja zakletve Aleksandra Vučića bilo i fizičkih napada na novinare, nedvosmisleno ukazuju da su Srpska napredna stranka i njeni batinaški odredi spremni da se i fizički obračunaju sa svima koji misle drugačije.

Brže, jače i bolje urušavanje stubova društva, institucija i države

Od kako je nedemokratska vlast pokrala izbore za predsednika Republike, urušavanje stubova društva i države dobija na ubrzanju.

Bez razlika protiv diktature

Pokret slobodnih građana i druge organizacije, stranke, udruženja i pojedinci kojima su ljudska sloboda, demokratija i budućnost Srbije iznad svega, okupiće se u sredu 31. maja u 18 časova na Trgu Republike u glavnom gradu u znak protesta zvaničnom uvođenju diktature i krunisanju lažnog cara u zemlji koja je po Ustavu sekularna republika.

Poziv na mirni protest protiv krunisanja lažnog cara

Pokret slobodnih građana poziva sve ljude, sva udruženja, sindikate, stranke i druge političke i nepolitičke organizacije kojima su sloboda i demokratija iznad svega da se u sredu, 31. maja u 18 časova okupe na Trgu Republike u Beogradu i trgovima svih mesta u Srbiji i mirnim protestom kažu svoje „ne“ zvaničnom uvođenju diktature u Srbiju…