Iz medija

[VIDEO] Gostovanje Saše Jankovića u emisiji “Novi dan”

Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, bio je gost emisije “Novi dan” na TV N1 u petak, 18.08.2017. godine.

Škoro za Danas: Principijelnost, ali i vrednosna saglasnost

Pokret nema nikakvu želju da menja kadrove ili politiku drugih političkih subjekata, ali ima pravo da na osnovu toga koliko se drže osnovnih principa saradnje, tu saradnju razvija ili obustavlja.

General Malinović za Vreme: Igre bez granice kafanskih patriota

Brigadni general Sreto Malinović rođen je u okolini Travnika, postao vojni pilot jugoslovenskog aviona „orao“ i učestvovao u ratovima devedesetih. Čuvenu patriotsku besedu svojim pilotima održao je 24. marta 1999. uoči poletanja u odbranu od NATO agresije. Odlikovan je Medaljom časti. Pre šest godina, kako sam kaže, „okačio je kacigu o klin“. General Malinović za…

Nikada najozbiljnija nacionalna pitanja kao što je pitanje Kosova ili pitanje Republike Srpske nisu jeftinije korišćena u dnevnopolitičke svrhe

Nikada najozbiljnija nacionalna pitanja kao što je pitanje Kosova ili pitanje Republike Srpske nisu jeftinije korišćena u dnevnopolitičke svrhe i nikada nisu manje značila vlasti nego danas.

Baljak za NIN: Zavisimo od milosti jednog čoveka

O nama i njima. O strahu i hrabrosti. O odrazu, kako čijem, u ogledalu, za NIN između ostalog govori Janko Baljak, režiser, profesor FDU i potpisnik Apela 100.

[VIDEO] Gostovanje Saše Jankovića u emisiji “Otvoreni ekran” na Kanalu 9

Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, bio je gost emisije "Otvoreni ekran" na Kanalu 9, u petak, 28.07.2017. godine.

Janković: Problem su ukupna primanja državnih funkcionera, a ne plata zaštitnika građana

Plata ombdusmana i njegovih zamenika regulisana je još 2005. godine Zakonom o zaštitniku građana i zbog toga je svaka priča o tome isključivo populistička, navodi predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković, koji je dva puta vršio funkciju ombudsmana.

Janković: Neuređen birački spisak poluga opstanka SNS na vlasti

Zbog potpunog potčinjavanja i zloupotreba institucija na opštinskom gradskom i republičkom nivou, problem biračkog spiska nije moguće rešiti ukazivanjem nadležnim institucijama na nepravilnosti.

[VIDEO] Pavićević: Vučić promoviše kulturu inferiornosti

"Nisam videla u javnosti da predsednik i sa kim razgovara. Samo sam videla da stanu, postroje se i sopštavaju, saopštavaju, saopštavaju..." - osnivačica Pokreta slobodnih građana i direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević.

[VIDEO] Turajlić: Kada se radi o Vučiću, ne vidim nikakav dijalog

Kada se radi o Aleksandru Vučiću, ne vidim nikakav dijalog, ni o Kosovu, ni o bilo čemu drugom. On je, stupajući na vlast i ukidajući Utisak nedelje pokazao da ne želi nikakav dijalog, smatra Srbijanka Turajlić, osnivačica Pokreta slobodnih građana.

Janković: Vučić se kukavički krije iza naroda

Prisvojio je celokupnu vlast u zemlji - i zakonodavnu i izvršnu i sudsku, praktično sve institucije, ali se u donošenju teške odluke kukavički zaklanja iza "naroda" i, zamislite, "građana Srbije". Ne pita "građane" ni za šta drugo, podsmeva im se, ali za Kosovo mu trebaju. I opozicija. Od nje traži i rešenje i dijalog. Ne…

Škoro: Dati priliku građanima da čuju šta im se zaista dešava u državi

Vladajući režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem ne dozvoljava da u medije prodre bilo kakvo zrnce istine i zbog toga je Pokret slobodnih građana pokrenuo inicijativu da se sa trgova širom Srbije "emituje" Slobodni dnevnik - rekao je u razgovoru za Danas član predsedništva Pokreta slobodnih građana Srđan Škoro.

Đuričko: Ja moram da govorim, jer neko drugi ne sme

Ja mislim da kao slobodan čovek koji ima više od 18 godina imam puno pravo da se politički angažujem, ako mi je do toga. Ne samo to. Kao slobodan čovek mislim da treba da iznosim svoje mišljenje. Imam utisak da delim sve vrednosti ovog trenutka sa Pokretom slobodnih građana. Imam punu želju da im pomognem,…

Janković: Vučić za jedan dan potrošio više nego ja za celu kampanju

19. jul 2017. godine * "Dok sam ja podneo ostavku, Aleksandar Vučić je na najgrublji način zloupotrebljavao funkciju premijera" Neprilično je da Maja Gojković uopšte upoređuje Vučića i mene, kaže za Danas Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana. On tako komentariše izjavu predsednice parlamenta da je Jankovićev rezultat na predsedničkim izborima ocena građana njegovog rada…

Gostovanje Zorane Šobot Matić u emisiji “Politbiro”

Poverenica Pokreta za Južnobački okrug dr Zorana Šobot Matić bila je gošća najnovijeg izdanja emisije "Politbiro" na RTV u ponedeljak, 17. 07.2017. godine.

[VIDEO] Gostovanje Saše Jankovića u emisiji “Dobar, loš, zao” na RTV Šabac

Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, bio je gost emisije "Dobar, loš, zao" na RTV Šabac, u petak, 09.06.2017. godine.

Saša Janković za Danas: “Poljubac” nije seksizam

Seksizam je štetna osobina prisutna u većini društava, diskriminatorska, i najčešće pogađa žene. Za onog ko se bavi ljudskim pravima, ovo je deo azbuke. Ima li onda bivšem ombudsmanu, a svežem "političaru" i pored javno izraženog kajanja, oprosta za seksističku izjavu "...ako Vam kažem, moram da Vas... poljubim"? Ne nudeći odgovor, skrenuću pažnju na jedno…

[VIDEO] Saša Janković u emisiji “Necenzurisano” na TV Šabac

Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, bio je gost emisije "Necenzurisano" na RTV Šabac, u četvrtak, 25.05.2017. godine.

[VIDEO] Gostovanje Saše Jankovića u emisiji “Novi dan”

Predsednik pokreta “Slobodni građani Srbije” Saša Janković izjavio je u Novom danu televizije N1 da ne želi da bude “kalif umesto kalifa”, iako je društvo u Srbiji naviklo da jedan čovek odlučuje o svemu.