Vesti

Pokret o budućim izmenama Ustava

U organizaciji Ministarstva pravde danas je održana prva javna rasprava o budućim izmenama Ustava. Učešće u raspravi uzeo je i Pokret slobodnih građana, koji je i na ovaj način nastavio borbu za poboljšanje sadašnjeg Ustava.

“Slobodnim Dnevnikom” protiv medijskog mraka

U uslovima medijskog mraka počinje sa radom Slobodni dnevnik koji će se “emitovati” sa trgova i u kome će ljudi od slobodnih novinara moći da čuju istinu o onome što se događa u njihovom gradu, pokrajini, državi, svetu. Prvi Slobodni dnevnik počeće sutra, u petak, 21. jula 2017. godine, na Gradskom trgu u Kikindi, u…

Opštenarodno nezadovoljstvo na pomolu

Pokret slobodnih građana ocenjuje da se u zemlji ozbiljno nagomilavaju problemi i da Vlada na čelu sa Anom Brnabić ne pokazuje ni kapacitet ni volju da ih rešava i obezbedi normalan život i poštovanje zakona.

Održana tribina “Mediji i izbori”

Neravnopravno i neistinito izveštavanje jedan od najvećih problema našeg društva; javni servis i drugi mediji sa nacionalnom frekvencijom tokom poslednjih izbora kršili su zakonsku i profesionalnu obavezu da informišu građane objektivno, istinito, ravnopravno i blagovremeno, a u Srbiji danas za to nema sankcije jer institucije ne rade svoj posao. To su zaključili učesnici tribine „Mediji…

Otvorene kancelarije Pokreta u Prokuplju

Kancelarije Pokreta slobodnih građana u Prokuplju otvorene su u subotu, 15. jula 2017. godine. Svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik Pokreta Saša Janković, a za poverenicu Topličkog okruga imenovana je Sonja Koprivica.

Ambasador Italije u poseti Pokretu

Ambasador Italije Đuzepe Manco posetio je Pokret slobodnih građana. U razgovoru sa predsednikom Pokreta Sašom Jankovićem Manco je istakao podršku evropskom putu Srbije i političkom pluralizmu u zemlji. Janković je ambasadora upoznao sa ciljevima, razvojem i aktivnostima Pokreta.

Neophodna hitna reforma sistema obrazovanja

U petak 23. juna 2017. u prostorijama Pokreta slobodnih građana održana je tribina o perspektivama obrazovanja u Srbiji u kojoj su kao panelisti učestvovali prof. dr Sanja Filipović, prof. dr Aleksandar Baucal, prof. dr Đurica Grga i prof. dr Vladica Cvetković, uz prof. dr Stašu Babić kao moderatora. Učesnici tribine detektovali su najvažnije probleme obrazovne…

Prvi lokalni odbor Pokreta slobodnih građana otvoren u Kragujevcu

Pokret slobodnih građana u Kragujevcu će delovati u saradnji sa Udruženjem Šumadijska regija čiji će lokalni odbornici u tom gradu formirati i novu odborničku grupu „Šumadijska regija Pokret slobodnih građana“. Prostorije ovog udruženja istovremeno će biti i mesto gde će Kragujevčani moći da pristupe Pokretu.

Primedbe Pokreta na Nacrt zakona o dualnom obrazovanju

9. jun 2017. godine Principi i ciljevi dualnog obrazovanja predstavljeni u Nacrtu jesu prazne floskule bez zasnovanosti na opšteprihvaćenim načelima obrazovanja u saremenom društvu i poštovanja javnog interesa. Nacrt ne počiva na nužnim prethodnim analizama stanja obrazovnog sistema, tržišta rada, nacionalnog okvira kvalifikacija i strategija društvenog razvoja Republike Srbije, zbog čega je neprihvatljiv. Neprihvatljivo je…

Povlačenje Dušana Teodorovića iz predsedništva Pokreta

Pokret slobodnih građana obaveštava javnost da se član predsedništva Pokreta, akademik Dušan Teodorović povlači iz svih daljih aktivnosti Pokreta, u dogovoru sa ostalim članovima predsedništva.

Pokret slobodnih građana zahteva povlačenje Nacrta zakona o dualnom obrazovanju

Pokret slobodnih građana organizovao je javnu diskusiju o Nacrtu zakona o dualnom obrazovanju. Zaključak diskusije jeste da je ovakav Nacrt zakona nemoguće popraviti, pa Pokret slobodnih građana zahteva da Nacrt bude povučen. Pozvani predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Privredne komore Srbije nisu se odazvali.

Lažni flajeri = pokušaj crtanja mete na Pokret

Prostorije Pokreta slobodnih građana u ulici Ilije Garašanina u centru Beograda oblepljene su, u četvrtak 8. juna, plakatima, a ulaz u Pokret zasut je lecima sa obeležjima desničarskog udruženja SNP Naši.

Pokret slobodnih građana otvoren za nove članove i saradnju sa udruženjima građana

Pokret slobodnih građana i Građanski pokret „Jeste svejedno“ najbliže će sarađivati na smeni kriminalizovane, nestručne vlasti na svim nivoima, saglasili su se danas u ime tih pokreta Saša Janković i Igor Brakus, sa saradnicima. Igor Brakus je istovremeno i jedan od osnivača PSG.

Počinje učlanjivanje u Pokret slobodnih građana

Pokret slobodnih građana poziva sve kojima su ljudska sloboda, demokratija i budućnost Srbije iznad svega, da pristupe Pokretu i daju svoj doprinos zajedničkoj borbi protiv diktature i diktatora, a za život u zemlji prava i pravde. U sedištu Pokreta u ulici Ilije Garašanina 22, u Beogradu, učlanjivanje će trajati u subotu, 3. juna 2017. godine…

Održan protest: Bez razlika, protiv diktature!

Pokret slobodnih građana, udruženja, sindikati, stranke i druge političke i nepolitičke organizacije na Trgu Republike u Beogradu rekli su javno i glasno “ne” krunisanju diktature Aleksandra Vučića, koji je pompeznim činom sopstvene inauguracije još jednom pogazio Ustav.

Saša Janković u poseti Šumadijskoj regiji

Povodom obnavljanja rada Udruženja građana „Šumadijska regija“, ovu organizaciju je posetio Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana. On je na poziv Saše Milenića, predsednika „Šumadijske regije“, bio gost svečane sednice Skupštine Udruženja na kojoj se upoznao sa ciljevima i aktivnostima Regije.

Delegacija Pokreta slobodnih građana posetila srušeni mesdžid Zemun Polju

Noćnim rušenjima i selektivnom primenom zakona režim namerno diže tenzije kako bi skretao pažnju sa svoje nesposobnosti da rešava životne probleme građana i tako se veštački održavao. Moramo od takve vlasti, koja je mentalno u devedesetim godinama i gore od toga, čuvati mir u društvu i biti solidarni.

Janković: Imenovanje Gašića u BIA posledica Vučićeve politizacije tajnih službi

Predsednik Pokreta "Slobodni gradjani Srbije" Saša Janković ocenio je danas da najavljeno imenovanje Bratislava Gašića na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) predstavlja politizaciju tajnih službi i banalizaciju državnog posla ali da tako nešto nikoga ne treba da začudi.

[NAJAVA] Saša Janković u Briselu

Saša Janković boraviće 25. i 26. aprila u Briselu, gde će se sastati sa članovima Evropskog parlamenta i razgovarati o saradnji i prilikama u Republici Srbiji.

Saša Janković najavio osnivanje političkog pokreta

Saša Janković najavio je da će narednih dana i formalno formirati politički pokret, u kome će se naći brojne organizacije i pojedinci koji su ga podržali u predsedničkoj trci. On je rekao da će osnaživanje, omasovljenje i formalizovanje njegovog pokreta biti jedan od odgovora na "okupaciju Srbije".
1 2 3 5