Saopštenja

Pokret pozdravio presudu Mladiću i zahvalio se Srđanu Škoru

Pokret pozdravio presudu Mladiću i zahvalio se Srđanu Škoru.

Radnici “Goše” slagani i ostavljeni na cedilu, kao i cela Srbija

Pokret slobodnih građana upozorava da sudbina otpuštenih radnika Fabrike šinskih vozila "Goša" postaje tragični simbol vladavine Napredne stranke Srbijom.

„Priznajemo“ režimu da smo slobodni ljudi

Pokret slobodnih građana danas je pokrenuo akciju “Priznajem!” kojom poziva građane na solidarnost sa studentima koje režim izvodi pred sud jer su, nakon predsedničkih izbora, učestvovali u protestima “Protiv diktature”.

Vučićevi “veliki prijatelji” sprečili ga da raspiše izbore

„Veliki (navodni) prijatelji“ iz inostranstva sprečili su Aleksandra Vučića da opet, mimo zakonom utvrđenih rokova i razloga, raspiše parlamentarne izbore jer ne mu ne dozvoljavaju da dalje odlaže ispunjenje obećanja zbog kojih su ga doveli i održavali na vlasti – između ostalog jednima priznanje Kosova, a drugima diplomatski status osoblju ruskog vojnog centra u Nišu.

Vlast lažnim krizama zastrašuje i skreće pažnju sa životnih tema

Ni po čemu nova izjava Bakira Izetbegovića je iskorišćena kao povod za još jednu lažnu “krizu” koju će Aleksandar Vučić lažno rešavati, dok teme od značaja za život građana, kao što su povećanje poreza u Beogradu, sve veći i nepodnošljiviji troškovi života, smanjivanje budžeta za obrazovanje, pad rejtinga SNS i slične, gura pod medijsku blokadu.

Za današnji progon, sutra će se odgovarati

Na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, Pokret slobodnih građana upozorava da Napredna stranka od Srbije sada i otvoreno pravi totalitarnu državu i najavljuje da će svi koji danas učestvuju u tome, sutra odgovarati.

OEBS da u punom kapacitetu nadgleda beogradske izbore

Predsednici Pokreta slobodnih građana i Narodne stranke, Saša Janković i Vuk Jeremić, predložili su svim liderima istinske opozicije da se zajednički uputi zahtev režimu da predstojeće beogradske izbore nadzire puna posmatračka misija OEBS-a.

Stranačka država gazi sve nacionalne interese

Pokret slobodnih građana upozorava da postavljanje dr Nebojše Stefanovića za koordinatora službi bezbednosti predstavlja opasnost po nacionalnu bezbednost, a da se službe bezbednosti ubrzano pretvaraju u klasičnu političku policiju za zaštitu stranke na vlasti i borbu protiv "unutrašnjeg neprijatelja".

PSG snažno podržava ratne veterane i penzionere

Pokret slobodnih građana podržava ratne veterane i čim bude u situaciji da odlučuje ispraviće ogromnu nepravdu – Republika Srbija će im zakonom priznati prava kakva su odavno priznata i u drugim državama sveta.

Istina ovde više ne boravi

Pokret slobodnih građana upozorava na opasnost od satanizacije političkih protivnika koju vlast svaki dan podiže na novi nivo, od kojih je poslednji neistina da su predsednik Pokreta Saša Janković i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić na sastanku sa visokim američkim diplomatom Hojtom Jiem „tražili finansijsku pomoć“ i zalagali se za "rat sa Rusijom“.

RTS svira kako Vučić kaže

Pokret slobodnih građana oseća dužnost  da obavesti sve građane koji uredno plaćaju TV pretplatu Radio televiziji Srbije o još jednom  slučaju stavljanja Javnog servisa u funkciju promovisanja Srpske napredne stranke. Nastup muzičkog hora RTS-a na proslavi 9. godišnjice osnivanja SNS-a predstavlja najočigledniji primer neprofesionalnog postupanja nacionalnog medijskog servisa.

Uvažavanje ljudskih prava – garancija slobode

Odbor za ljudska i manjinska prava i rodnu ravnopravnost Pokreta slobodnih gradjana povodom održavanja Nedelje ponosa i Parade ponosa u Beogradu, podseća na vrednosti slobodnog i demokratskog društva, kome težimo i za koji se borimo. Te vrednosti su bazirane na ostvarivanju prava i sloboda svakog građanina, a proklamovane su vodećim međunarodnim dokumentima, od kojih većina…

Beograd raskopan, radnici bez plata

Pokret slobodnih građana smatra da poniženjima koja vladajuća partija svakodnevno priređuje građanima Srbije nema kraja. Stalni udari na osnovna građanska prava manifestuju se i u položaju radnika preduzeća “Ratko Mitrović – Niskogradnja”, koji asfaltiraju glavne beogradske saobraćajnice po najvećim vrućinama za naknadu od 5.000 dinara, dok vlast i “slobodni mediji” o tome ćute.

Poskupljenje struje u državi mraka

Pokret slobodnih građana izražava nezadovoljstvo povodom najava Ministarstva rudarstva i energetike o povećanju cene elektirčne energije. Iako se u obrazloženju cinično navodi da je reč o do sada “najnižem povećanju cene električne energije u Srbiji”, podsećamo građane Srbije da je ovo već treće poskupljenje struje u poslednje dve godine, a četvrto od kad su SNS…

Vučić u Haradinajevoj vladi

Pokret slobodnih građana smatra da je vlast u Srbiji donela još jednu nerazumnu i teško objašnjivu odluku da Srpska lista, koja je u suštini kosovski SNS, uđe u Vladu sa ratnom koalicijom čiji će premijer biti Ramuš Haradinaj.

Čim im padne rejting SNS napada PSG

Pokret slobodnih građana primećuje da se, kao po komandi, kada god je rejting vladajuće koalicije u padu, njihovi glasnogovornici ustremljuju na sve kritičare režima, nalazeći po ko zna koji put opravdanje za takvu zloupotrebu svojih funkcija u navodno ugroženoj bezbednosti predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Vratite direktora škole na posao

Pokret slobodnih građana zahteva od ministra prosvete Mladena Šarčevića da poništi rešenje o smeni direktora OŠ „Svetozar Miletić“ iz Zemuna Miroljuba Mosurovića i vrati ga na mesto direktora.

BIA u službi SNS

Najavljene izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) predstavljaju skandalozan pokušaj koncentracije ovlašćenja u rukama "eskperta za sve prilike" Bratislava Gašića. Ovakva praksa samo je jedan u nizu dokaza spremnosti vladajuće partije da žrtvuje i bezbednost građana Srbije u cilju nekontrolisanog ovladavanja svim institucijama Republike Srbije.

Zakon o BIA – uvod u diktaturu

Pokret slobodnih građana upozorava da će izmene Zakona o bezbednosno-informativnoj agenciji po hitnom postupku, kojima se istaknutom funkcioneru SNS na čelu BIA daju nezabeležena ovlašćenja, tu službu i formalno učiniti stranačkom tajnom policijom.

Otkaz kompletnoj vlasti

Siledžijsko i mafijaško ponašanje dr Bogdana Labana, gradonačelnika Subotice, je najtačnija slika vlasti u Srbiji - rekao je Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare sa Građanskim pokretom u Subotici.