Iz medija

Škoro: Dati priliku građanima da čuju šta im se zaista dešava u državi

Vladajući režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem ne dozvoljava da u medije prodre bilo kakvo zrnce istine i zbog toga je Pokret slobodnih građana pokrenuo inicijativu da se sa trgova širom Srbije "emituje" Slobodni dnevnik - rekao je u razgovoru za Danas član predsedništva Pokreta slobodnih građana Srđan Škoro.

Đuričko: Ja moram da govorim, jer neko drugi ne sme

Ja mislim da kao slobodan čovek koji ima više od 18 godina imam puno pravo da se politički angažujem, ako mi je do toga. Ne samo to. Kao slobodan čovek mislim da treba da iznosim svoje mišljenje. Imam utisak da delim sve vrednosti ovog trenutka sa Pokretom slobodnih građana. Imam punu želju da im pomognem,…

Janković: Vučić za jedan dan potrošio više nego ja za celu kampanju

19. jul 2017. godine * "Dok sam ja podneo ostavku, Aleksandar Vučić je na najgrublji način zloupotrebljavao funkciju premijera" Neprilično je da Maja Gojković uopšte upoređuje Vučića i mene, kaže za Danas Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana. On tako komentariše izjavu predsednice parlamenta da je Jankovićev rezultat na predsedničkim izborima ocena građana njegovog rada…

Gostovanje Zorane Šobot Matić u emisiji “Politbiro”

Poverenica Pokreta za Južnobački okrug dr Zorana Šobot Matić bila je gošća najnovijeg izdanja emisije "Politbiro" na RTV u ponedeljak, 17. 07.2017. godine.

[VIDEO] Gostovanje Saše Jankovića u emisiji “Dobar, loš, zao” na RTV Šabac

Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, bio je gost emisije "Dobar, loš, zao" na RTV Šabac, u petak, 09.06.2017. godine.

Saša Janković za Danas: “Poljubac” nije seksizam

Seksizam je štetna osobina prisutna u većini društava, diskriminatorska, i najčešće pogađa žene. Za onog ko se bavi ljudskim pravima, ovo je deo azbuke. Ima li onda bivšem ombudsmanu, a svežem "političaru" i pored javno izraženog kajanja, oprosta za seksističku izjavu "...ako Vam kažem, moram da Vas... poljubim"? Ne nudeći odgovor, skrenuću pažnju na jedno…

[VIDEO] Saša Janković u emisiji “Necenzurisano” na TV Šabac

Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, bio je gost emisije "Necenzurisano" na RTV Šabac, u četvrtak, 25.05.2017. godine.

[VIDEO] Gostovanje Saše Jankovića u emisiji “Novi dan”

Predsednik pokreta “Slobodni građani Srbije” Saša Janković izjavio je u Novom danu televizije N1 da ne želi da bude “kalif umesto kalifa”, iako je društvo u Srbiji naviklo da jedan čovek odlučuje o svemu.

Janković za Blic: Vučićeva vlast je na silaznoj putanji

Saša Janković je na predsedničkim izborima pokazao da je 15 odsto birača za normalnu, pravnu državu. Ako tome dodamo da ih još petnaestak odsto, zgađeno srpskom politikom, nije izašlo na izbore ali slično misli, onda ima nade da ćemo, možda, jednog dana živeti u državi čije institucije nisu uzurpirane.

Janković za Politiku: Radićemo i van granica Srbije

Radićemo u svim gradovima i selima, i preko granica Srbije, gde ima ljudi koji s nama dele ideje društvene pravde, pravne države, poštovanja prava i sloboda građana, zaštite prava radnika, vraćanja značaja obrazovanju, nauci i kulturi, suzbijanja kriminala i korupcije...

Janković za Vreme: Ovako dalje ne ide, Srbija se uspravlja

Pokret vidim kao glavno uporište i tačku okupljanja nove generacije političkog delovanja, one koja će vratiti iskrenost, smisao i poverenje u politiku, državu, institucije. Računam na sve ljude opredeljene ka građanskom društvu socijalne pravde koji nisu činili zlo drugima.

[VIDEO] Saša Janković u emisiji Bez cenzure na KTV Zrenjanin

Pogledajte gostovanje Saše Jankovića u emisiji Bez cenzure na KTV Zrenjanin.

Janković za Magločistač: Srbija nije zemlja bez budućnosti

Bivši kandidat za predsednika Srbije, kako za sebe kaže, „nezaposleni građanin Saša Janković”, je u intervjuu za portal Magločistač rekao da su predsednički izbori u Srbiji oteti i da su bili sve samo ne slobodni i fer. On je govorio o budućem formiranju političkog pokreta, o tome da su izbori protekli pod medijskim pritiscima i…

Janković u Centralnom dnevniku na FACE TV

Pogledajte gostovanje Saše Jankovića u emisiji "Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem" na FACE TV iz Bosne i Hercegovine.

Saša Janković u emisiji “Oštrica” na TV Telemark

Pogledajte gostovanje Saše Jankovića u emisiji "Oštrica" na TV Telemark.

Saša Janković u emisiji “Necenzurisano” na TV Šabac

Pogledajte gostovanje Saše Jankovića u emisiji "Necenzurisano", autorke i voditeljke Antonele Rihe, na TV Šabac, 26. 03. 2017.

Janković za Istinomer: Vučić vodi državu kao fudbalski huligan

- Imamo dosta saznanja o pripremi izbornih manipulacija. Članovima biračkih odbora biće nuđeno od 500 pa više evra do popodne, a onda će se popodne svoditi bilansi pa će se videti da li treba da se ide na fizičko nasilje, na obesmišljavanje - kaže u intervjuu Istinomeru Saša Janković.

Janković za Južne vesti: Zamislite Srbiju u kojoj svako radi svoj posao

Predsednički kandidat i doskorašnji zaštitnik građana Saša Janković je kazao da od građana zavisi hoće li biti 2. kruga na predstojećim izborima, ali da veruje da su oni shvatili da ih "u ovom momentu strah ne čuva, već tera još dublje“ i da će izaći da glasaju. Kao predsednik će se, kaže, truditi da se…

Janković za Danas: Vučić zloupotrebio Angelu Merkel za kampanju

Građani ne samo da glasaju nego i biraju predsednika Republike i treba da izaberu potpuno slobodno, kaže u razgovoru za Danas Saša Janković, odgovarajući na pitanje ima li bojazni da će deo birača koji su se lomili da li glasaju za njega sada otići Luki Maksimoviću, alijas Belom Preletačeviću.

Janković u emisiji “Načisto” na TV Vijesti

Janković je rekao da ne zna kako Vučić igra pravi šah, ali da državni šah igra kao loš igrač koji kada gubi partiju krene da ruši figure po ploči. "On je oteo državu sa svojom bratijom i ne zna šta će sa njom", kaže Janković u emisiji "Načisto" za TV Vijesti.