Vučić i Stefanović nisu vlasnici ljudi, odgovaraće za pretnje i ucene

Kandidat za predsednika Republike Srbije Saša Janković najoštrije osuđuje pokušaje ministra dr Nebojše Stefanovića da zastrašivanjem policajaca i policajki obezbedi pobedu Aleksandra Vučića. Ovakvo ponašanje obećava brzi kraj sramote u Ministarstvu unutrašnjih poslova i samovlašća u vrhu države.

Ni dr Stefanović ni Vučić nisu vlasnici ljudi, policije, naših života. U Srbiji ćemo uspostaviti vladavinu zakona i pravde, a ne pretnji, ucena i kriminala.

– Ljudi u uniformama i drugi službenici sprovodiće zakon, a ne ličnu i partijsku volju. Oni koji ih sada zloupotrebljavaju i prete im, odgovaraće za ponižavanje ljudi, rušenje institucija i guranje Srbije na najnižu tačku njene državnosti – predvorje otvorene diktature – izjavio je Saša Janković.

Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da je policajcima širom Srbije rečeno da, ako žele da kao građani prisustvuju skupovima predsedničkih kandidata, posebno Saše Jankovića, moraju da traže odobrenje iz kabineta ministra dr Stefanovića, pod pretnjom otkaza i smena njihovih starešina.

Podelite